Blogger Widgets

~Ingat kan Pada Diri~

Kita tidak boleh ubah sesuatu yang kita lihat,tetapi kita boleh ubah diri kita yang melihatnya. Jika kita tak dapat apa yang kita suka, maka langkah yang terbaik ialah sukalah apa yang kita dapat. Itulah syukur namanya!:-)

Monday, April 4, 2011

.::Seketika dalam dilema::.

kebelakangan ni busy sangat duk uruskan permohonan nak ke IPTA..
tp syukur semua dah selesai.pening plus dilema apabila....

aku : mak nak ayin jadi apa yer?
mak : mak nak ayin jadi cikgu laa..
aku : knp mak nak ayin jd cikgu?
mak : senang dpt keje la..masuk maktab lg bagus,elaun pun dapat..
aku : tapi,mak...ayin nk jadi lawyer...boleh tak ayin nak mohon uia?....
mak : jd lawyer ni susah ayin..byk yg kena ayin tempuh nanti...tp dah itu minat ayin,mak tak kesah la..
aku : ok mak..terima kasih!

alhamdulillah,semua permohonan dah selesai..cuma tunggu keputusan  permohonan je..tp,aku mohon gak IPG..mane la tau,rezeki ALLAH bg kt situ ke kn...
selain tu,aku mohon gak:


UIAM - Y0600 ASASI UNDANG-UNDANG (Bumiputera sahaja)
USIM - Q0601 TAMHIDI SYARIAH DAN UNDANG-UNDANG
UM - M0701 ASASI SYARIAH
UIAM - Y0200 ASASI EKONOMI & SAINS PENGURUSAN (Bumiputera sahaja)
UM - M0709 ASASI PENGAJIAN ISLAM DENGAN SAINS
UniSZA - D2701 DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (SYARIAH
UniSZA - D2705 DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (AL QURAN & AL SUNNAH)
UM - M0700 ASASI PENDIDIKAN ISLAM


nilah bidang2 yg aku mohon kt UIA,USIM,UM,UNISZA..


ni pulak result aku..


BAHASA MELAYU: A+
SAINS : A+
SEJARAH : A+
PENDIDIKAN AL-QURAN DAN AS-SUNNAH : A+
MATEMATIK : A
PERDAGANGAN : A
TASAWWIR ISLAM : A
BAHASA ARAB TINGGI : A-
PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIYYAH : A-
BAHASA INGGERIS : B+


bile tengok keputusan ni,korang rasa aku layak tak nk amik "law" ni??bile cheack kt imascu.upu.mohe.gov.my , tengok layak..tp aku rasa,mungkin peluang aku agak tipis sebab english aku tak bagus sgt la...
ataupun korang rasa aku ni layak jd cikgu ikut jejak langkah mak dan abah??
huh,dilema rasanya..


tapikan,aku ada rasa sesuatu yang pelik la plak..aku tertanya2,eh kenapa aku tak dapat satu pun tawaran dari mana2 kolej swasta yer...kompius2.. bila jumpa kawan2,mesti dorang tanya, "eh,kau ada dapat mana2 tawaran kolej x??" aku pun dengan jujur menjawab, "satu tawaran pun aku tak dapat".. kadang2 tu aku terpikir la gak, eh posmen ni ade silap hantar surat ke?mane la taukan,surat aku ade tercicir kt mana2 ker..haha..ade gak aku pikir,kolej2 ni tak tahu alamat aku ker??haha...
tapi,xdekla sampai merungsingkan pulak..haha.. mungkin rezeki aku ade kat tempat lain ke..itu jela yang aku pikir..


Ya Allah tempatkanlah aku di tempat yg terbaik...sesungguhnya hanya Engkau sahaja yg mengetahui apa yg terbaik utk hambaMU ini...:)





















~terima kasih sudi baca entri cik sentuhanurani.jangan malu malu untuk tinggalkan komen anda (*_*)(")~

3 comments:

Mohamad Faqieh Ariff said...

hahahaha..cam ap yg sembg smlam je.. :D

sentuhanurani said...

hehe..:)

Travelog Dakwah said...

Assalamualaikum..akak, kalo bole ttolong reply eh, huh skarang tngh tatau na pilih bidang ap...lepasan spm...saya tinggal bidor jugak rseny kenal kot, kalau betullah akak duduk dekat ngn kampung cegar tmbhn, anak ustazah rosnah kan...hehe kalo sala sori..nak tny akak skarng akk da keje or still blajar, kalau blajar bole akak cerita bidang yg akak ambil..tq

~Ada yang Lebih Menarik Di Sini~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Di persilakan share ilmu di atas.Hak milik Allah semuanya. Moga Allah redha :)