Blogger Widgets

~Ingat kan Pada Diri~

Kita tidak boleh ubah sesuatu yang kita lihat,tetapi kita boleh ubah diri kita yang melihatnya. Jika kita tak dapat apa yang kita suka, maka langkah yang terbaik ialah sukalah apa yang kita dapat. Itulah syukur namanya!:-)

Sunday, April 24, 2011

.:: aku respect dengan ustaz amirul! ::.


eh jap,nak nyanyi lagu ni...

'boleh pandang-pandang,
jangan pegang-pegang,
duduk renggang-renggang,
bertambah sayang..'
korang semua dah tahu kan yang ashraf muslim ni dah bertunang.. dan tunangnya sangat secocok lah.. dan dapat tahu juga dia dah bukak PUSAT PERUBATAN ISLAM. (hebatkan??) jarang2 sekali dapat jumpa pelakon mempraktikkan apa yang dia lakon kan..semalamkan aku baru je post tentang TIZ ZAQYAH kat SINI . 

alhamdulillah,harini rasa kegusaran aku terubat bila lihat ashraf muslim ni dalam melodi tadi..eh,bukan aku tergoda dengan kehenseman dia kayh! tapi,seriously,aku tertarik dengan watak yang dibawa dalam dunia realiti ni.(bukan hanya sekadar lakonan je) macam yang kak atika kata, kalau dah nama nya pelakon tu..memang pelakon jugak. berlakon je~(ni aku setuju!)..

tapi yang jelas dan nyatanya,si ustaz amirul ni bukan sekadar berlakon TAPI turut mempraktikkan dlm kehidupan seharian..tulah pentingnya watak2 ustaz ni..sekarang ni,aku setuju sangat nak bagitahu yang dalam lakonan pun ada unsur 'tarbiyah'(didikan) .. lepas ni ramai la pelakon duk kejar2 watak ustaz yer...hehe.


aku dapat tahu pulak si ashraf ni nak langsungkan perkahwinan kat MEKAH pada 1 syawal tahun ni..betul ke?? sumber yg aku dapat dari sini .
kalau betul,tahniah la yer..semoga mereka berdua bahagia dan sentiasa dalam rahmat ALLAH ..amin :)

'watak yang dilakonkan mampu menyerap rohani pelakon itu sendiri!!'
(: renung-renungkan dan selamat mencari hidayah :)



~terima kasih sudi baca entri cik sentuhanurani.jangan malu malu untuk tinggalkan komen anda (*_*)(")~

3 comments:

AliaJustea said...

setuju 100%... ashraf muslim memg terbaikk

faqiehariff said...

alhamdulillah... (-__-)

DiyanaMukhtar said...

tau xpe.. nampak sgt die da berubah kan? :) alhamdulillah..

~Ada yang Lebih Menarik Di Sini~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Di persilakan share ilmu di atas.Hak milik Allah semuanya. Moga Allah redha :)