Blogger Widgets

~Ingat kan Pada Diri~

Kita tidak boleh ubah sesuatu yang kita lihat,tetapi kita boleh ubah diri kita yang melihatnya. Jika kita tak dapat apa yang kita suka, maka langkah yang terbaik ialah sukalah apa yang kita dapat. Itulah syukur namanya!:-)

Friday, April 22, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !


segmen BEN ASAARI lagii (eh,silap eja..correction plezz, BEN ASHAARI)..jom,jom..join segmen ni dengan menjawab soalan2 berikut :))

SOALAN 1:
Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog??
siapa yer??jap2 aku nak pikir...
loading 2 minit..........

loading 5 minit..........................

ok,secara jujurnya,aku sendiri yang pengaruh diri aku suruh buat blog..aku suka ikut kata hati..yelah,orang kata lebih baik ikut kata hati dari ikut kata nafsu kan??hehe. eh,takde lah..sebenarnya,ceritanya bermula macam ni...semasa aku form 3(2008) aku ade geng.biaselah kan budak2 sekolah yang tak berapa nak matang,mestila ade geng-geng bas sekolah! hehe.

pehtu teringat pulak benda alah ni..si blog ni la kan..'ade sorang kawan aku ni FYQA (korang terjah la blog dia juga yer) cadangkan supaya geng kami ni ade blog..cheewaahh,geng ade blog?? biaselah kamI sume KAN BAJET PANDAI IT (bajet jer,pandainye idak la) hehe..pehtu,yang tukang buat blog nye,kompem la aku kan..almaklumlah aku ni penolong ketua geng! hehe. geng kami ade persatuan tau!jangan main-main..hehe.

selepas kejadian tu,aku pun mula buat blog..aku sign up,then aku tak tau nak buat apa dah!haha.aku tak tau nak tulis apa sebabnya aku tak berapa faham fe'il si blog ni..pehtu aku tinggalkan jela blog ni keseorangan tanpa bertuan..hahaha...

tak silap aku,dalam dua tahun lepas tu,aku mula bukak balik bog ni..aku terkezut,eh bernyawa lagi blog ni.yelah,kalau myspace,fesbuk or tagged yang dah lama tak guna,comfirm dah kene campak lombong kan??tapi si blog aku ni masih berfungsi setelah 2 tahun berlalu..aku godam punya godam blog ni,aku dah tahu camana nak guna!disebabkan aku dah pindah sekolah selepas dua tahun tu,secara rasminya,blog ni melantik aku menjadi hambanya..

tu yang kalau korang tengok kat profile aku tu tulis On Blogger Since ogos 2008 !
kan,kan? tapi pada hakikatnya,aku mula menulis pada 2010(yup,tahun lepas)..hehehe. 

itulah kisahnye..alamak,terpanjang pulak..nak ke si abang ben ni baca panjang2 ni..hehe..tula,tanya soalan mcm ni lagi..kompem aku nak jawab panjang2.hehe
(macam lari tajuk je jawapan aku ni)haha.

SOALAN 2:
Siapakah sumber inspirasi anda??
bab tanya sumber inspirasi ni,banyak gilar sumber aku..
sumber pertama,mesti lah diri aku sendiri..hehe..tak de aku,tak bernyawa lah blog ni kan,kan...hehe
main-main lak aku ni..ok2 sumber pertama aku ni sebenarnya ALLAH..betul la kan??DIA yang bagi kita inspirasi nak buat semua benda termasuk lah idea menghasilkan blog ni,semua DIA YANG MAHA KUASA yang kurniakan..(ceramah kejap)

sumber kedua aku,my hazim aku tu.sebab dia,aku mula menulis blog..kerana apa yer??malas nak citer..hal rumahtangga tak baik cerita kat orang! haha

lepas tu,aku mula jalan2 makan angin dalam dunia blog ni.aku terjumpa lah blog si dia ni..jap,aku nak bagi link supaya korang leh terjah dia...dia terhebat!
aku tertarik plus jeles kat bog dia,sebab blog dia memang santai abis..aku suka baca entri2 dia..releks je..aku berangan2 mat jenin nak jadi blogger tegar macam dia! (bila lah angan aku nak menjadi) hehe .

ok,malas nak membebel panjang..FULLSTOP! :))

>>korang nak join segmen ni??jom kat sini SINI!<<
>>tapi AWAS!!hanya dijemput untuk Blog yang punya FOLLOWER di bawah 1000 sahaja<<


~terima kasih sudi baca entri cik sentuhanurani.jangan malu malu untuk tinggalkan komen anda (*_*)(")~

20 comments:

~C-K-K~ said...

Blogwalking kat sini... dtg dri blog ben ashaari... selamat berblogging... salam perkenalan..^^

http://jomkongsistory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

solo molo said...

singgah dari segmen Abg Ben...
selamat berblogging !!!~


http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

MissNaL said...

hai.. thanks follow.. kamu di tag kat blog mira..

salam perkenalan..;p

AliaJustea said...

hey kamu ! 4 perenggan lah ! mcm mna nak dpt full mark ni.. hik3.. just joking.. gegar sini sampai pecah !

nadiemsharmz said...

jalan2 cni.....

hepi bloging!

Lady A said...

yaya tgl cop tgn kt sni..tq jenguk blog yaya... slm pknalan...guling2 dr blog abg ben...

Shaherah said...

hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan..

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

azizul said...

singgah dari segmen abg ben..
keep bogging

::Mastura Zakaria:: said...

singgah gegar2 kat sini... enjoy blogging=)

zacky ~786~ said...

hpy2 sllu

fuuyooh said...

salam kenal.. n follow.. dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terpaksa

Pembawa_Wacana said...

PW tinggalkan jejak di sini....:)

aza said...

dtg dri segmen abg ben..

salam ukhuwah dari aza...

:)

mas saari said...

salam singgah n follow sini!

Mas datang nak intai2 siapakah sumber inspirasi anda dalam berblog..

anismelon said...

singgah sini dari segmen abg ben..salam perkenalan..:)

Wafiy Suzly said...

dari blog BA. singgah balikblog saya ok? :D

kalau nak follow pun boleh, terserah pada tuan badan, hehe

http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog.html

Syuxer said...

singgah dari segmen ben ashaari(segmen awok blogger baru yer) aka ben ashaari cari blog lah..

singgah dan follow u..salam perkenalan ye..:)

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

osHin said...

singgah balik dari blog ben :)

NiSha said...

ttteeeeeeettt!!!!!
singgah dari blog Ang Ben..
Keep blogging...
follow sini juga..
http://heandsheloves.blogspot.com

Lulu caldina said...

Lulu datang up trafik blog ni..lawa blog..*wink

~Ada yang Lebih Menarik Di Sini~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Di persilakan share ilmu di atas.Hak milik Allah semuanya. Moga Allah redha :)