Blogger Widgets

~Ingat kan Pada Diri~

Kita tidak boleh ubah sesuatu yang kita lihat,tetapi kita boleh ubah diri kita yang melihatnya. Jika kita tak dapat apa yang kita suka, maka langkah yang terbaik ialah sukalah apa yang kita dapat. Itulah syukur namanya!:-)

Sunday, January 13, 2013

Nilai diri sendiri dulu!

Assalamualaikum..

Sentuhanurani nak meluahkan tentang sesuatu yang kita semua kadang-kadang lupa. Tentang penilaian diri kepada orang lain.


Beribu-ribu kali dalam kehidupan ini kita selalu buat silap terhadap diri kita sendiri. Tetapi, kalau orang lain buat silap, baru sekali, dah benci caci maki pendam dendam sampai mati. Betul tak??


Tapis mata kita , pandang kelemahan diri dan perhatikan kebaikan orang lain. Bukan sebaliknya.


Kerana disebalik itu ada teguran dari Allah untuk kita sebenarnya. Ingat,bila ada orang tegur sikap kita, kita kena terima dan berlapang dada. Itu tandanya Allah sayang dan kasih kan kita,sebab itu Dia hantarkan hambanya untuk menasihati kita.

Cukuplah di sini dahulu entri kali ni,
Salam sayang kerana Allah dari cik sentuhanurani :)


~Jika seorang hamba Allah tidak lagi mudah menangis kerana takut dengan kekuasaan Allah. Justeru menangislah kerana ketidakmampuan itu~~terima kasih sudi baca entri cik sentuhanurani.jangan malu malu untuk tinggalkan komen anda (*_*)(")~

1 comment:

neelam said...

dalam kehidupan sentiasalah husnuzon dan berlapang dada dalam apa jua keadaan..semoga kita semua diberkati :)

~Ada yang Lebih Menarik Di Sini~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Di persilakan share ilmu di atas.Hak milik Allah semuanya. Moga Allah redha :)