Blogger Widgets

~Ingat kan Pada Diri~

Kita tidak boleh ubah sesuatu yang kita lihat,tetapi kita boleh ubah diri kita yang melihatnya. Jika kita tak dapat apa yang kita suka, maka langkah yang terbaik ialah sukalah apa yang kita dapat. Itulah syukur namanya!:-)

Saturday, June 18, 2011

.:: life in campus iium ::.

salam readers!!
di hari minggu yang sangat indah dan nyaman ni,aku nak coretkan kisah perjalan hidup baruku di campus cfs iium (international islamic university malaysia A.K.A UIA)

rasanya dah hampir sebulan aku tak update blog ni..kesian dia..bukan aku tak nak jaga,bukan aku tak nak belai,bukan aku tak sayang kan blog ni, cuma aku....................MALAS! haha
sindrom kemalasan aku berlarutan sampai ke sebulan...wahh,parah nih!

ok,pada aku membebel panjang2,we'll start from now..aku nak share story dari first aku jejakkan kaki kat Pusat Asasi UIA ni sampaila ke hari ni.. sory kalau aku terbebel panjang pula.. this is my story!

REGISTRATION!!
aku nak bagi 5 star! kenapa??sebabnya waktu pendaftaran tu,aku suka dengan commitee2 yang agak peramah membantu aku yang terkebil2,terkial2 ni...paling best time waktu pendaftaran bermula..segala kerja dibuat dengan sangat2 teliti dan berjalan dengan lancar serta CEPAT! so,aku tak perlu tunggu lama2 macam kes abang aku kat UM dulu...huhu..

da selesai pendaftaran,parent dan abang aku tolong angkat kan barang2 yang banyak pun  tak,sikit pun tak..means,tak banyak sangat la...aku dpt kunci yang berwarna oren..so,aku ditempatkan di MAHALLAH ZAINAB JAHSY...kesian parent dan abang aku,terpaksa mendaki mahallah yang tinggi menggunung ni sambil bawa barang2 ku yang sederhana banyaknya..

sampai bilik,waahhhhhhhh!!! (malas cite pasal bilik) :))

TAARUF WEEK!!
orentasi kami selama 6 hari..disinilah bermulanya life aku sebagai student of law...kami akan hadiri pogram mengikut course...pada waktu orentasi inila kami akan di muntahkan dengan pelbagai briefing2 yang sangat2 berguna dan membantu..(boring pun ada jugak)hehehehe...SETEL!(malas citer panjang pasal taaruf week)
sebagai ending orentasi,kami dihiburkan dengan culture night..(orang yang ada dlm pogram ni akan rasa apa yang aku rasa.but,malas story panjang2 so,layan jela pic yang da berhabuk ni)hehe

CULTURE NIGHT

(my bestie,AZI)


(my bestie)

 (kiri aku,kanan azi)








nanti aku sambung cerita yer..ada hal jap...
tadaaa..
assalamualaikum..

~terima kasih sudi baca entri cik sentuhanurani.jangan malu malu untuk tinggalkan komen anda (*_*)(")~

2 comments:

Mohamadazhan.com said...

gunakan kesempatan belajar untuk terus belajar...mungkin semasa sudah bekerja secara rasmi alam itu tidak aka kembali...

tahun ni tahun akhir di kampus...sedih...

Farah@gar_field said...

Salam! Budak ZC ker? Ingatkan dak Gombak tadi..hahaha :P

~Ada yang Lebih Menarik Di Sini~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Di persilakan share ilmu di atas.Hak milik Allah semuanya. Moga Allah redha :)